5 knep alla som reser med handbagage borde känna till

Nu för tiden är det allt vanligare att vi reser med enbart handbagage. Oftast enkelt och smidigt, eller hur? Men det kräver också en helt annan planering när du packar – eftersom utrymmet minskar drastiskt.

Här är 5 knep som alla som reser med handbagage borde ha koll på:

Annons från Flygresor.se:
Sugen på att boka en resa i sommar? Hos Flygresor.se kan du vara säker på att hitta det absolut bästa priset på din nästa weekendresa. Läs mer här och sök efter din drömresa.

1. Res papperslöst

platta

Framför allt är det böcker, tidskrifter och tidningar som väger mycket och tar upp stor plats, något som i slutändan kan leda till att du får betala extra när bagaget vägs.

Testa istället att ta med dig en läsplatta om du vill läsa böcker, det finns många bra alternativ för att läsa på skärmen istället och det sparar dessutom väldigt mycket plats.

2. Fyll upp skorna

shoes11

Att packa en resväska är ju en vetenskap i sig, men ett ställe som många glömmer är utrymmet inuti skorna. Så varför låta det eka tomt? Fyll dem istället med prydligt hoprullade underkläder eller strumpor. Tre par strumpor brukar lätt gå in i varje sko.

Glöm inte att placera de tyngsta föremålen (skorna till exempel) nära hjulen på resväskan, det gör det lättare att balansera väskan och det blir inte lika tungt att rulla den.

3. Vik inte – rulla

rulla11

När du reser med handbagage är det ännu viktigare att skapa så mycket plats som möjligt. Rulla dina kläder till små korvar, istället för att vika dem.

Genom att göra detta du tvingar ut instängd luft ur kläderna och skapar mer plats i resväskan. Om du rullar dem noga så slipper du packa upp en väska med skrynkliga och veckade kläder.

4. Borta över en natt? Spana in detta geniala packningsknep

Om du bara ska vara borta ett dygn så behöver du inte packa så mycket. Kolla in geniala tipset i videon ovan, så kommer du förmodligen göra samma sak nästa gång du reser bort.

5. Fast istället för flytande

soap1

Att fastna i säkerhetskontrollen och behöva slänga schampooflaskor, parfymer eller andra vätskor tar tid och kan vara irriterande.

Har du möjlighet så ta gärna med fast tvål eller miniflaskor. Kom ihåg att lägga allt i en plastpåse innan säkerhetskontrollen, så spar du tid och slipper dessutom spill på vägen till flygplatsen.

Annons från Flygresor.se:
Sugen på att boka en resa i sommar? Hos Flygresor.se kan du vara säker på att hitta det absolut bästa priset på din nästa weekendresa. Läs mer här och sök efter din drömresa.

Dela gärna vidare detta med alla du känner på Facebook, så att fler får chansen att upptäcka dessa smarta packningsknep!