Därför är det billigare att flyga miljövänligt

Här är studien som får alla semesterfirare att jubla.
De billigaste flygresorna är oftast de mest miljövänliga.
Flygresor.se har en unik funktion som gör att du kan jämföra resorna efter koldioxidpåverkan.

Sugen på att boka en resa i vår? Hos Flygresor.se kan du vara säker på att hitta det absolut bästa priset på din nästa weekendresa. Läs mer här!

minst_co75 procent av alla svenskar som åker på semester bokar sin resa via internet. I många år har man kunnat jämföra priser samt hur lång tid resan tar – men nu kan alla svenskar boka sin semesterresa utifrån miljöpåverkan via Flygresor.se.

Denna unika funktion är möjlig tack vare ett samarbete mellan resesajten och KTH – som tillsammans har tagit fram den första tillförlitliga miljöklassningen av flygresor.

Funktionen visar att de billiga flygresorna oftast är de mest miljövänliga.
– Det här är första gången som resenärerna kan jämföra alternativ ur miljöperspektiv. Det visar sig dessutom att det är billigare att vara miljövänligare, så jag tror att fler kommer att göra bättre val nu, säger Joel Larsson, som tillsammans med Andreas Schennings står bakom studien. Båda har läst Civilingenjör och Lärare på KTH.

Studien bygger på över 28 000 flygresor och en anledning till att de billigare flygen ofta är miljövänligare är att dessa flyg ofta tar fler resenärer, vilket gör att den enskilda individens miljöpåverkan blir mindre.

Vill man flyga miljövänligt ska man också undvika att boka resor på äldre plan, platser med mycket benutrymme samt resor med många mellanlandningar. På en resa med mellanlandningar jämfört med ett direktflyg kan det skilja så mycket som 47 procent i koldioxidutsläpp.
– Vi vill att våra användare ska kunna göra upplysta och genomtänkta val när de jämför flygresor. Det här är en viktig information för att kunna göra ett sådant val, säger Mattias Nyman, vd på Flygresor.se.

Sugen på att boka en resa i vår? Hos Flygresor.se kan du vara säker på att hitta det absolut bästa priset på din nästa weekendresa. Läs mer här!

 

Fakta – här är de största miljöbovarna på flygresan:

1. Mellanlandningar.
2. Lyxsäten med mycket benutrymmen.
3. Äldre flygplan (ju nyare desto mindre miljöpåverkan)