Experten: Då är bästa dagen att boka på

Res tidigt i veckan och boka så fort du har bestämt dig för vart du vill åka. Det är expertens bästa tips för att hitta de billigaste flygbiljetterna.
– Man ska ha riktigt flyt om man hittar en billig resa två dagar innan avresa, säger Kristoffer Rengfors, marknadschef på Flygresor.se.

Sugen på att resa? Flygresor.se jämför över 30 olika resebyråer genom en enda sökning. Jämför flyg idag – det kan spara dig tusenlappar.

Det är en härlig känsla när man väl har bestämt sig för vart man ska åka på semester. Då kan man börja se framemot en tid i värmen eller kanske ett fartfyllt äventyr i skidbacken.

Men innan man väl är på plats gäller det att hitta de bästa och billigaste flygbiljetterna – vilket kan vara en snårig djungel.

Men det finns knep att ta till. Enligt en rapport från Kungliga Tekniska Högskolan, som har jämfört drygt 27 miljoner sökningar på Flygresor.se, är det billigast att resa iväg på en måndag eller tisdag. Bästa dagen för hemresan är på onsdagar.

Däremot är det också viktigt att ta i beaktning vilken rutt det är som gäller och hur lång tid i förväg man bokar.
– Den absolut bästa dagen för att boka din resa är egentligen samma dag som du bestämmer dig för att du ska resa iväg, säger Kristoffer Rengfors, marknadschef, på Flygresor.se, och fortsätter:
– Folk som sitter och jagar priser genom att vänta sparar oftast inte speciellt mycket på det. Om det faktiskt blir billigare handlar det om inte halva priset utan kanske blir någon hundralapp billigare.

Ett annat tips för att hitta den billigaste resan är att inte hålla på att söka efter exakt samma resa och datum flera gånger. Då skickar du signaler till resebyrån eller flygbolaget att det är många som är intresserade av just den resan.
– Vid första tillfället någon sedan köper den kommer de att tänka: Det är många sökningar på det här datumet och någon har köpt en resa. Det här kan vi ta mer betalt för, säger Kristoffer Rengfors.

Sugen på att resa? Flygresor.se jämför över 30 olika resebyråer genom en enda sökning. Jämför flyg idag – det kan spara dig tusenlappar.