Knepet: Så flyger du bäst för miljön

Mellanlandningar, lyxsäten med större benutrymmen och äldre flygplan. Det är några av de största miljöbovar när du är ute och reser. Men hos Flygresor.se finns ett smart knep för att få fram de mest miljövänligaste resorna – som många gånger även är de billigaste.

Sugen på att boka en resa? Hos Flygresor.se kan du hitta den billigaste Thailandsresan på bara tio sekunder. Klicka här och testa att söka.

Med handen på hjärtat kanske man inte alltid tänker på miljön när det är dags att åka på semester. Istället ligger fokus på hotell, restauranger, äventyr och god mat.

Därför har Flygresor.se tagit fram en ny funktion på sin sajt för att underlätta för alla som vill vill minska sin miljöpåverkan när de ska iväg.

Det bästa av allt? Många gånger blir det till och med billigare att resa miljövänligt.
– Vi vill att våra användare ska kunna göra upplysta och genomtänkta val när de jämför flygresor. Det här är en viktig information för att kunna göra ett sådant val, säger Mattias Nyman, vd på Flygresor.se.

Efter att du har sökt efter din resa kan du enkelt jämföra hur mycket det kostar att resa mer miljövänligt. Genom att klicka på fliken ”Minst CO2” sorterar Flygresor.se resorna med minst koldioxidutsläpp. Det är inte svårare än så.

minst_co

Funktionen har tagits fram genom ett samarbete mellan resesajten och KTH.
– Det här är första gången som resenärerna kan jämföra alternativ ur miljöperspektiv. Det visar sig dessutom att det är billigare att vara miljövänligare, så jag tror att fler kommer att göra bättre val nu, säger Joel Larsson, som tillsammans med Andreas Schennings står bakom studien. Båda har läst Civilingenjör och Lärare på KTH.

Sugen på att boka en resa i vår? Hos Flygresor.se kan du vara säker på att hitta det absolut bästa priset på din nästa weekendresa. Läs mer här!

Fakta – här är de största miljöbovarna på flygresan:

1. Mellanlandningar.
2. Lyxsäten med mycket benutrymmen.
3. Äldre flygplan (ju nyare desto mindre miljöpåverkan)